четврток , 29 јуни 2017
dolarVrisok-540x320

Живеењето на кредит станува се поголем проблем во САД

Со години стекната навика на живеење на кредити може конечно да им зададе главоболка на американските потрошувачи, оценува агенцијата „Блумберг”.

Американците соочени со недоволно зголемување на приходите, поголем дел од своите трошоци покриваат со задолжувања, наведува агенцијата, додавајќи дека „се забележуваат рани знаци дека товарот на зголемените долгови станува неодржливо голем за плаќачите на кредити со пониски примања”.

Слични написи

dragan tevdovski

Тевдовски: Од септември, со државна поддршка, минималната плата 12.000 денари

Со 1,5 милион евра буџетски средства месечно, Владата ќе ги поддржи компаниите да исплаќаат минимална …